Een man uit een dorp in de buurt van Chichester is veroordeeld voor het stalken van een vrouw die hij op een online datingwebsite heeft ontmoet.

 

De 39-jarige David Watman van Priors Leaze Lane in Nutbourne werd dinsdag (23 juni) veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf wegens stalking met ernstig alarm bij de Portsmouth Crown Court, aldus de politie. Hij pleitte schuldig op 11 mei en werd in voorlopige hechtenis genomen.

 

https://www.youtube.com/embed/R2jilhuPcP4

 

Een woordvoerder voegde toe: “Watman ontmoette zijn slachtoffer in april op een online datingwebsite. Hij begon haar te stalken en suggereerde dat mensen haar zouden komen ‘halen’ en dat hij altijd naar haar keek.

 

“Het slachtoffer ontving veel berichten en ontving binnen 24 uur meer dan 130 berichten en 50 telefoontjes. 50+ match is drukker.

‘Ze meldde zijn gedrag bij de politie en een onderzoek leidde tot de arrestatie en vervolging van Watman.’

 

Rechercheur Constable Jason Berney van de afdeling Safeguarding Investigations zei: ‘Dit is moeilijk geweest voor het slachtoffer van Watman, dat dapper was om naar de politie te stappen en het te melden. Leukedatingsite.nl online.

 

‘We nemen stalking ongelooflijk serieus bij Sussex Police. Stalking kan ongelooflijk traumatisch zijn voor slachtoffers en kan een psychologische impact op lange termijn hebben. We hopen dat ze zich veiliger kan voelen, wetende dat hij is veroordeeld voor deze misdaad.

 

‘Ik zou iedereen die denkt dat ze het slachtoffer zijn van stalking, willen aanmoedigen om dit te melden, zodat we het kunnen onderzoeken.’

 

Voor informatie en begeleiding over stalking en intimidatie, zie de Sussex Police-website hier.

 

Een bericht van de redacteur, Gary Shipton:

 

Om ons te kunnen blijven voorzien van hoogwaardig en vertrouwd lokaal nieuws, vraag ik u om een ​​exemplaar van onze kranten te kopen.

 

Nu de blokkering van het coronavirus een grote impact heeft op veel van onze lokaal gewaardeerde adverteerders – en bijgevolg de advertenties die we ontvangen – zijn we meer dan ooit afhankelijk van u om ons te helpen u nieuws en informatie te verstrekken door een exemplaar van onze kranten te kopen.

 

Onze journalisten zijn hoog opgeleid en onze inhoud wordt onafhankelijk gereguleerd door IPSO volgens enkele van de strengste normen ter wereld. Maar je ogen en oren zijn heeft een prijs. We hebben dus meer dan ooit uw steun nodig om onze kranten te kopen tijdens deze crisis.

 

Blijf veilig en de beste wensen.