De eenvoudigste bitcoin-analyse is misschien wel het aantal investeerders dat een jaar of langer aanhoudt.

Prijs punt

Bitcoin daalde begin donderdag tot ongeveer $ 11.250, waardoor de uitverkoop van woensdag werd verlengd en daalde tot de laagste prijs sinds begin augustus. [Update: op het moment van drukken waren de prijzen verder gedaald tot ongeveer $ 10.850.]

 

De cryptocurrency kelderde woensdag 4,4%, het hoogste aantal in een maand, wat leidde tot een verhoogd niveau van margestortingen en liquidaties van posities. De prijzen leken synchroon te dalen met de goud- en zilverprijzen, die kelderden toen de dollar herstelde na een recente daling. btc koop ideal online mogelijk.

 

 

“Het niet vasthouden op het niveau van $ 12.000 heeft de melk zuur gemaakt”, schreef de cryptohandelaar Diginex in een notitie aan klanten. “Leveraged longs zijn gedwongen om het te drinken.”

 

Markt beweegt

Nu aandelen na een tien jaar durende klim naar nieuwe records zijn gestegen, vragen handelaren op traditionele markten hoeveel hoger ze kunnen gaan te midden van een wereldwijde pandemie, waarbij ze openlijk bespreken of de markt alleen wordt ondersteund door stimuleringscontroles van de overheid en geld van de Federal Reserve injecties.

 

Cameron en Tyler Winklevoss, die de cryptocurrency-exchange Gemini runnen, schreven vorige week dat de bitcoin-prijzen $ 500.000 kunnen bereiken, in een uitgebreide analyse die op de een of andere manier betrekking heeft op een database van 600.000 asteroïden.

 

Niemand weet natuurlijk of iets van dat zal lukken. Wat duidelijk is, is dat veel beleggers bitcoin hebben gekocht omdat ze het zien als een diepe out-of-the-money-optie (zonder vervaldatum) op financiële Armageddon, ernstige devaluatie van de valuta of op zijn minst een inflatie die ver boven de federale Reserve’s jaarlijkse doelstelling van 2%. Volgens de maandelijkse recensie van CoinDesk Research die deze week is gepubliceerd, lijkt de prijs van bitcoin te stijgen wanneer de dollar daalt op de valutamarkten. goudstaaf kopen kan online.

 

Bitcoin kost nu $ 11.200, en het is misschien mogelijk om alles kwijt te raken, maar het kan op een gegeven moment ook $ 500.000 waard zijn. Dat is sowieso het algemene spel.

 

Bitcoin is pas 11 jaar geleden uitgevonden en is buitengewoon moeilijk te waarderen, deels omdat het zo’n korte staat van dienst heeft. Net als bij goud en vele andere grondstoffen, biedt de cryptocurrency geen rendement, dus de wiskunde van obligaties werkt niet. Bitcoin heeft geen inkomsten of dividend, dus aandelenanalyse zal ook niet werken.

 

fm-sept-3-chart-1-greyscale-holder-vs-speculator

Bitcoin-houders op de langere termijn nemen toe naarmate speculanten afnemen.

Bron: grijswaarden

Philip Bonello, onderzoeksdirecteur voor de geldbeheerder Grayscale (eigendom van CoinDesk-moedermaatschappij Digital Currency Group), zegt dat zijn favoriete grafiek om na te denken over het prijstraject van bitcoin er een kan zijn met ‘houders’ versus ‘speculanten’. Een houder wordt in dit geval gedefinieerd als een bitcoin die één tot drie jaar niet is verplaatst, terwijl een speculatiemunt de afgelopen 90 dagen is verplaatst.

 

Een toename van het aantal houders wordt als “waarschijnlijk bullish” beschouwd, terwijl een toename van speculanten “waarschijnlijk bearish” is, volgens een recent Grayscale-rapport. Het idee is dat het positief is voor de markt als meer investeerders de cryptocurrency voor de lange termijn lijken te houden, versus degenen die er alleen maar in lijken te zitten voor een snelle volatiliteitsrit.

 

Op dit moment laat de grafiek zien dat houders toenemen en speculanten afnemen. Volgens Grayscale is het een “ vergelijkbare structuur als die van begin 2016 ”, net voordat bitcoin op een stijgende lijn naar zijn hoogste punt ooit rond $ 20.000 ging.

 

“Het is geruststellend”, zei Bonello woensdag in een telefonisch interview, “dat het sentiment van de beleggers met de dag groeit.” De houders lijken niet onder de indruk te zijn geweest van de volatiliteit die in maart werd waargenomen, toen de verspreiding van het coronavirus de bitcoin-prijzen snel deed zwijmelen van meer dan $ 9.000 tot onder $ 5.000. “Het is waarschijnlijk onwaarschijnlijk dat ze nu voor $ 11.000 zullen verkopen,” zei Bonello.

 

Dit alles betekent misschien niets voor de toekomstige prijs van bitcoin. Het toont alleen maar aan dat een groeiend aantal investeerders hun tokens vasthouden in een weddenschap dat de prijs van de cryptocurrency zal – of zelfs dat het zou kunnen – uiteindelijkbondgenoot omhoog.