Ondanks positieve ontwikkelingen op het gebied van regelgevend front, staat de crypto -financieel sector nog in de kinderschoenen top 3 beste luchtbedden. De recente ineenstorting van de cryptocurrency -markt heeft de zwakheden van haar financiële systemen blootgelegd. In tegenstelling tot traditionele financiën, is het cryptocurrency -ecosysteem een niet -gereguleerde en ondoorzichtige. Dit betekent dat veel dienstverleners en mijnwerkers niet -gereguleerd zijn en er zijn veel potentiële risico’s.

Een van de meest dringende risico’s is het gebrek aan transparantie en liquiditeit in de markten. Een speculatieve bubbel in de cryptomarkten kan een enorme schokgolf veroorzaken die de conventionele financieringssector kan verstoren. Als de crypto -bubbel barst, zal dit de omvang van het crypto -risico in het financiële systeem onthullen.

Een ander belangrijk risico is de hoge volatiliteit van de prijzen. Sommige mensen vrezen het volatiele karakter van de markten en het gebrek aan overheidstoezicht. Bovendien kan de afwezigheid van een gedefinieerde gereguleerde markt voor crypto -activa leiden tot inefficiënties in de bestaande markt. Deze problemen worden benut door institutionele beleggers. Ze wedden op discrepanties tussen de prijzen van crypto -futures en de prijs van crypto -activa.

Een aantal crypto -bedrijven hebben de senaat voor wetgeving gelobbyd om fraude en andere problemen in verband met crypto -activa te voorkomen. In de eerste negen maanden van 2021 besteedden ze USD 5 miljoen aan lobbyen. De senaat moet nog aan de hand zijn.

Momenteel beginnen traditionele bankinstellingen de crypto -financiële ruimte te betreden. Ze moeten echter de risico’s begrijpen.

In de tussentijd zijn er verschillende alternatieve vormen van crypto -bankieren. Deze omvatten Defi en CEFI. Beide toestaan dat consumenten consumenten kunnen lenen en crypto -activa kunnen lenen tegen rentetarieven die ongewoon hoog zijn.